Де брати природні вітаміни?
Ми пили вітаміни, ще до того як це стало трендом! Ок, а аналіз робили?
Тренер Sport Plaza Денис Олійник розповідає про те, як не зійти з розуму по вітамінах і з яких продуктів їх краще брати👇
Холодна пора року, неправильне харчування, малорухливий спосіб життя, а до всіх цих, здавалося б, уже звичним причин зниження імунітету в цьому році підключилися пандемія і пов’язаний з нею стрес. І багато хто з нас побігли до аптек, щоб купити пачки вітамінних комплексів, не маючи ніяких дефіцитів або взагалі не здаючи аналізів.
А здоровим людям потрібна тільки рекомендована добова норма – кількість, що міститься в звичайній збалансованої дієти
⠀
🔝 Ділюся своїм топом продуктів, які замінять пачки аптечних вітамінів:
- Мабуть, кожен у цьому році почув про важливість цинку для підтримки імунітету і поки все добавки з цим мікроелементом розкуплені в аптеках, я пропоную звернути увагу на продукти з його високим змістів. Це морепродукти, вівсяні пластівці, гарбузове насіння (несмаженої), насіння льону та кунжуту, какао-порошок (темний шоколад).
⠀ - Ягоди – джерела антиоксидантів: калина, чорниця, смородина, малина, журавлина. У зимову пору, коли свіжих ягід немає, підійдуть сушені та морожені. Їх можна додавати в смузі або чай, дуже легко і корисно.
⠀ - Продукти багаті вітаміном С – це в першу чергу цитрусові, лимон, апельсин, мандарин, а так само багато вітаміну С в зелені, капусті, солодкому перці.
⠀ - Кисломолочні продукти, які містять живі біокультури, підвищують ефективність функціонування загальних і місцевих (кишечник) факторів імунітету. Так само багаті вітаміном D.
⠀ - Гречка, горох, сочевиця – продукти, багаті на лізин. Лізин – одна з найкорисніших амінокислот, яка бореться з різними вірусами.
⠀
«Нехай їжа буде твоїм ліками, а не ліки їжею»
Гіппократ ☝🏻